Dag Zonder Zorgen 2018

Dit jaar was alweer onze derde Dag Zonder Zorgen en ditmaal gingen we naar Attractiepark Slagharen. Onze ambitie voor 2018 was om nog meer gezinnen te bereiken dan 2017 en 2016. En dat is gelukt. 180 personen hebben genoten van een onvergetelijke Dag Zonder Zorgen. Met twee grote dubbeldeksbussen, vertrekkende vanuit Nieuwegein en IJsselstein, vertrokken we naar Attractiepark Slagharen. Net als voorgaande jaren was het weer een heerlijke Dag Zonder Zorgen voor de gezinnen waar het om te doen is.

De voorbereiding

Weken voorafgaand aan de dag zijn contacten gelegd met de diverse partijen om het allemaal mogelijk te maken. Alle partijen waren wederom enthousiast en werkten gelijk mee. McCain heeft ervoor gezorgd dat er kaarten beschikbaar waren voor de dag. Attractiepark Slagharen gaf een mooie korting op een complete lunch met fris. De verzorging van een tussendoortje werd dit jaar verzorgd door AH CityPlaza (chips, koek, snoep en een drankje voor in de bus).

Om het financieel allemaal mogelijk te maken organiseerde Dag Zonder Zorgen in samenwerking met Wellness & Healthclub Newstyle op 10 december 2017 een spinningmarathon waarvan de opbrengst volledig ten gunste van de Stichting kwam. Hierbij waren ook Nieuwegein TV en de lokale krant “De Molenkruier” aanwezig om reportages te maken. Ook heeft gemeente Nieuwegein een financiële bijdrage geleverd aan de stichting.

Daarnaast hebben diverse sponsoren de Stichting hetzij financieel, hetzij in natura gesteund. Nogmaals onze dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd om de dag mogelijk te maken. Zonder de sponsoren was het niet mogelijk geweest.

De juiste doelgroep

Ook het zorgdomein heeft ons gevonden. Dit jaar hebben we een samenwerking gevonden met Vitras, de voedselbank en een scholengemeenschap.

Om zeker te zijn dat het gaat om gezinnen die het niet breed hebben is er contact gezocht met de voedselbanken in Nieuwegein en IJsselstein. Doordat de voedselbank een ‘screening’ houdt voordat gezinnen klant kunnen worden bij de voedselbank weten wij zeker dat het gaat om gezinnen die een Dag Zonder Zorgen goed kunnen gebruiken. Omdat zij strikte richtlijnen hanteren inzake de privacy was het niet mogelijk om rechtstreeks in contact te komen met de gezinnen. Het was wel mogelijk om de uitnodiging bij de desbetreffende gezinnen te krijgen doordat de voedselbank de uitnodigingen zelf verspreidde onder haar klanten. De voedselbank staat los van de stichting.

Daarnaast heeft het bestuur eenzelfde samenwerking gezocht met Vitras, waarbij Vitras de screening van de gezinnen voor haar rekening heeft genomen. Vitras staat ook los van de Stichting.

Tenslotte hebben we dit jaar ook een samenwerking met een scholengemeenschap te IJsselstein. In uw naaste omgeving zijn er meer gezinnen met een kleine portemonnee dan u in eerste instantie denkt.

De aanmeldingen

Twee weken voor de dag konden gezinnen uit Nieuwegein en IJsselstein zich aanmelden. Het complete gezin met kinderen tot en met 18 jaar konden mee. De animo voor de dag was geweldig. Binnen een mum van tijd waren de bussen volledig vol. In totaal hadden 48 gezinnen zich aangemeld (107 kinderen en 73 volwassen).

De dag zelf

De dag begon met een busreis in een dubbeldekkers van Pouw te Vianen. Met een rode loper en een ballonnen-boog (verzorgd door 12..8 Entertainment & Promotie) gingen alle gezinnen aan boord. Voor de meeste kinderen was het vroeg opstaan en vonden zij het spannend. Aangekomen bij het park lagen de lunchkaarten netjes klaar en kregen alle gezinnen de toegangskaarten en lunchbonnen. Vervolgens ging iedereen het park in op zoek naar al die leuke attracties.

Gezinnen waren geheel vrij om de dag in te vullen. Tijdens de dag kwam men elkaar regelmatig tegen. Telkens weer kregen wij als bestuur prachtige feedback en zagen wij louter gezinnen die samen plezier hadden. Dit maakte de voorbereiding meer dan goed en wisten we dat we in 2019 nog meer gezinnen willen bereiken.

Om 17.00 uur vertrokken de bussen weer terug naar Nieuwegein en IJsselstein. Tijdens de terugreis hebben de gezinnen fantastische berichten opgeschreven op een grote plaat voor al onze sponsoren. De lachende en de voldane gezichten van de kinderen en volwassenen was de echte afsluiting van de dag.

We kunnen niets anders dan concluderen dat Dag Zonder Zorgen 2018 wederom een groot succes was en onze doelstelling was behaald. We hebben blijvende herinneringen uitgedeeld aan gezinnen die het allemaal konden gebruiken.

Het succes van onze stichting smaakt naar meer. Daarom is het bestuur bezig met de voorbereidingen om ook in december 2018 weer een Sinterklaasfeest te organiseren. Hierbij zal Sinterklaas een aantal gezinnen met de nodige cadeaus voor de kinderen bezoeken. Ook dit belooft weer een mooie beleving voor de gezinnen te worden.

Daarnaast kijken we al uit naar het jaar 2019. Gezien de grote belangstelling van voorgaande jaren is het bestuur bezig te kijken of het haalbaar is om in 2019 270 personen die onder de doelgroep vallen een Dag Zonder Zorgen te geven. Voor het komende jaar hebben we mooie contacten gelegd met diverse sponsoren en kijken we uit naar de samenwerkingen die hieruit voortvloeien. Wij hebben alle vertrouwen dat het ons in 2019 gaat lukken om onze doelstellingen te bereiken. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan een betere samenleving.

Doet u met ons mee en u wilt u een bijdrage leveren aan een onvergetelijke Dag Zonder Zorgen. Klik dan hier of neem eens contact met ons op.

Bij voorbaat dank namens alle gezinnen.

Ten slotte willen wij iedereen bedanken voor hun bijdrage aan onze activiteiten. In het bijzonder al onze sponsoren en het team van vrijwilligers.

Met vriendelijke groeten en namens het hele team,

Rick de Jong
Oprichter en bestuursvoorzitter

hoeveel gezinnen gingen ermee naar de slagharen?

gezinnen

kinderen

volwassenen

Contactgegevens

Stichting Dag Zonder Zorgen
Prins Hendriklaan 27
3433 EH NIEUWEGEIN

IBAN NL 23 INGB 0007 1107 73
K.v.K. 856323378

Geregistreerd onder RSIN: 856323378

13 + 4 =

Pin It on Pinterest

Share This