Dag Zonder Zorgen 2017

Na het daverende succes van de eerste Dag Zonder Zorgen in 2016 kon een vervolg niet uitblijven. 6 mei 2017 was het zover. Met een grote dubbeldekker bus vol met mensen zijn wij naar Plopsaland de Panne geweest en net als in 2016 is het weer een onvergetelijke dag geworden voor de gezinnen waar het om te doen is.

Voorbereiding DZZ 2017

Ruim voor de dag zijn contacten gelegd met de diverse partijen om het allemaal mogelijk te maken. Alle partijen waren wederom enthousiast en werkten gelijk mee. McCain heeft ervoor gezorgd dat er kaarten beschikbaar kwamen voor een dag in Plopsaland inclusief een complete lunch met fris. De verzorging van een tussendoortje werd verzorgd door AH Fokkesteeg (chips, koek, snoep en een drankje voor in de bus).Wellness & Healthclub Newstyle organiseerde op 18 maart 2017 een spinningmarathon waarvan de opbrengst volledig ten gunste van de Stichting kwam. Hierbij waren ook Nieuwegein TV en de lokale krant “De Molenkruier” aanwezig om reportages te maken. Daarnaast hebben diverse sponsors de Stichting hetzij financieel, hetzij in natura gesteund. Nogmaals onze dank aan iedereen die een bijdragen heeft geleverd om de dag mogelijk te maken. Zonder de sponsors was het niet mogelijk.

De juiste doelgroep

Om zeker te zijn dat het gaat om gezinnen die het niet breed hebben is er contact gezocht met de voedselbanken in Nieuwegein en IJsselstein. Doordat de voedselbank een ‘screening’ houdt voordat gezinnen klant kunnen worden bij de voedselbank weten wij zeker dat het gaat om gezinnen die een Dag Zonder Zorgen goed kunnen gebruiken. Daar zij strikte richtlijnen hanteren inzake de privacy was het niet mogelijk om rechtstreeks in contact te komen met de gezinnen. Het was wel mogelijk om de uitnodiging bij de desbetreffende gezinnen te krijgen doordat de voedselbank de uitnodigingen zelf verspreidde onder haar klanten. De voedselbank staat los van de stichting.

Daarnaast heeft het bestuur tevens contact gelegd met Vitras, omdat ook Vitras contact heeft met gezinnen die een Dag Zonder Zorgen goed kunnen gebruiken. Vitras staat los van de Stichting.

De aanmeldingen

Twee weken voor de dag konden gezinnen uit Nieuwegein en IJsselstein zich aanmelden. Ieder gezin die op dat moment klant was bij de Voedselbank te Nieuwegein of IJsselstein of door Vitras was geselecteerd kon zich aanmelden. Het complete gezin met kinderen tot en met 18 jaar konden mee. De animo voor de dag was geweldig. Binnen een mum van tijd was de bus volledig vol. In totaal hadden 26 gezinnen zich aangemeld (54 kinderen en 37 volwassen).

De dag zelf

De dag begon met een busreis in een dubbeldekker bus van Pouw te Vianen. Met een rode loper en een ballonnen-boog (verzorgd door 12..8 Entertainment & Promotie) gingen alle gezinnen aan boord. Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat zij naar het buitenland gingen en dat vonden zij wel spannend. Tijdens de reis werden spelletjes georganiseerd, waaronder Bingo, waarbij mooie prijzen konden worden gewonnen.

Aangekomen bij het park lagen de lunchkaarten netjes klaar en kregen alle gezinnen de toegangskaarten en lunchbonnen. Vervolgens ging iedereen het park in op zoek naar al die leuke attracties.

Gezinnen waren geheel vrij om de dag in te vullen. Tijdens de dag kwam men elkaar regelmatig tegen. Telkens weer kregen wij als bestuur prachtige feedback en zagen wij louter gezinnen die samen plezier hadden. Dit maakte de voorbereiding meer dan goed en wisten we meteen waarom we het allemaal doen.

Om 16.45 uur vertrok de bus weer terug naar Nieuwegein. Tijdens de terugreis hebben de gezinnen fantastische berichten opgeschreven op een grote plaat voor alle onze sponsoren. Bij het uitstappen kregen alle gezinnen nog een prachtig gezelschapsspel en werden er ballonnen uitgedeeld. De lachende en de voldane gezichten van de kinderen en volwassenen was de echte afsluiting van de dag.

We kunnen niets anders dan concluderen dat net als eerste dag in 2016 ook deze tweede dag een groot succes was en onze doelstelling was behaald. We hebben blijvende herinneringen uitgedeeld aan gezinnen die het allemaal konden gebruiken.

Het succes van de eerste twee evenementen smaakt naar meer. Daarom is het bestuur bezig met de voorbereidingen om in december 2017 een Sinterklaasfeest te organiseren. Hierbij zal Sinterklaas een aantal gezinnen met de nodige cadeaus voor de kinderen bezoeken. Ook dit belooft weer een mooie beleving voor de gezinnen te worden.

Daarnaast kijken we al uit naar volgend jaar. Gezien de grote belangstelling van de eerste twee jaren is het bestuur bezig te kijken of het haalbaar is om vanaf 2018 meer gezinnen die onder de doelgroep vallen een Dag Zonder Zorgen te kunnen geven. Om dit te kunnen bereiken zullen we natuurlijk wederom een beroep doen op onze fantastische sponsors. Wij zijn er van overtuigd dat het weer gaat lukken met hun hulp en dat het een groot succes wordt. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan een betere samenleving.

Met vriendelijke groeten en namens het hele team,

Rick de Jong
Oprichter en bestuursvoorzitter

hoeveel gezinnen gingen mee naar de plopsaland de panne?

gezinnen

kinderen

volwassenen

Contactgegevens

Stichting Dag Zonder Zorgen
Prins Hendriklaan 27
3433 EH NIEUWEGEIN

IBAN NL 23 INGB 0007 1107 73
K.v.K. 856323378

Geregistreerd onder RSIN: 856323378

14 + 3 =

Pin It on Pinterest

Share This