Dag Zonder Zorgen 2016

In 2016 was het eindelijk zover! De eerste Dag Zonder Zorgen. Op 5 mei 2016 zijn we met 22 gezinnen (54 kinderen en 31 volwassen) vertrokken naar de Apenheul. De Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn.

De voorbereiding

Ruim voor de dag zijn contacten gelegd met de diverse partijen om het allemaal mogelijk te maken. Alle partijen waren meteen enthousiast over onze doelstelling en werkten gelijk mee. McCain heeft ervoor gezorgd dat er kaarten beschikbaar kwamen voor een dag in de apenheul inclusief een complete lunch met fris. De verzorging van een tussendoortje werd verzorgd door AH Hoog Zandveld (vrucht, koek en een drankje voor op het park). RdJ Training & Organisatie advies had spotpakketten aangeschaft voor alle kinderen waarmee meteen een goed doel van de apenheul werd gesteund. De inhoud van de rugzak was een spotpakket bestaande uit een verrekijker, een apenwaaier met daarop alle soorten apen die te spotten zijn op het park. Nogmaals onze dank aan iedereen die een bijdragen heeft geleverd om de dag mogelijk te maken. Zonder de sponsors was het niet mogelijk.

De juiste doelgroep

Om zeker te zijn dat het gaat om gezinnen die het niet breed hebben is er contact gezocht met de plaatselijke voedselbank. Doordat de voedselbank een ‘screening’ houdt voordat gezinnen klant kunnen worden bij de voedselbank weten wij zeker dat het gaat om gezinnen die een Dag Zonder Zorgen goed kunnen gebruiken. Daar zij strikte richtlijnen hanteren inzake de privacy was het niet mogelijk om rechtstreeks in contact te komen met de gezinnen. Het was wel mogelijk om de uitnodiging bij de desbetreffende gezinnen te krijgen doordat de voedselbank de uitnodigingen zelf verspreidde onder haar klanten. De voedselbank staat los van de stichting.

De aanmeldingen

Twee weken voor de dag konden gezinnen uit Nieuwegein zich aanmelden. Ieder gezin die op dat moment klant was bij de Voedselbank te Nieuwegein kon zich aanmelden. Het complete gezin met kinderen tot en met 18 jaar konden mee. De animo voor de dag was geweldig. De eerste week liep het niet storm maar de tweede week maakte dat helemaal goed. In totaal hadden 22 gezinnen zich aangemeld (54 kinderen en 31 volwassen).

De dag zelf

De dag begon met een hartelijk ontvangst onder het genot van een kopje koffie of thee, verzorgd door ons geweldige team van vrijwilligers. Er was een dubbeldekker bus besteld bij de firma Pouw te Vianen om alle mensen te vervoeren. Met een rode loper en een ballonnen-boog (verzorgd door 12..8 Entertainment & Promotie) gingen alle gezinnen aan boord. Tijdens de reis werden de spot-pakketen uitgedeeld. Ook werd er een testje gemaakt om te bepalen welke soort apen in het gezin aanwezig waren met hun eigen karakters (leuk en meteen educatief).

Aangekomen bij het park werden zij ontvangen door het management van de Apenheul. Hier kregen alle gezinnen de toegangskaarten, de lunchbonnen en de speciale tassen, zodat de apen niets kunnen jatten.

Bij binnenkomst stond onze fotograaf klaar om foto’s te maken van de gezinnen die hadden aangegeven dit te willen. Gezinnen waren geheel vrij om de dag in te vullen. Tijdens de dag kwam men elkaar regelmatig tegen. Mooie en ontroerende feedback hebben we ontvangen van de gezinnen. Uitspraken als: “Op deze dag heb ik echt het gevoel dat ik vader kan zijn.”, “Door deze dag zijn we echt weer tot elkaar gekomen als gezin”, “Mijn ex-vrouw en ik praten weer met elkaar” en “Dit is de eerste keer dat mijn zoontje van vier zoiets mee kan maken, bedankt.” Dit maakte de voorbereidingPoster-A1-Dag-zonder Zorgen 2016 meer dan goed en wisten we meteen waarom we het allemaal doen.

Om 16.45 uur vertrok de bus weer terug naar Nieuwegein. Tijdens de terugreis hebben de gezinnen fantastische berichten opgeschreven op een grote plaat voor alle onze sponsoren.
Bij het uitstappen kregen alle kinderen nog een klein cadeautje en werden er ballonnen uitgedeeld. De lachende en de voldane gezichten van de kinderen en volwassenen was de echte afsluiting van de dag.

We kunnen niets anders dan concluderen dat de eerste dag een groot succes was en onze doelstelling was behaald. We hebben blijvende herinneringen uitgedeeld aan gezinnen die het allemaal konden gebruiken.

We kijken al uit naar volgend jaar. Wij hopen dat het weer een groot succes wordt en dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een betere samenleving.

Met vriendelijke groeten en namens het hele team,

Rick de Jong
Oprichter en bestuursvoorzitter

hoeveel gezinnen gingen mee naar de apenheul?

gezinnen

kinderen

volwassenen

Contactgegevens

Stichting Dag Zonder Zorgen
Prins Hendriklaan 27
3433 EH NIEUWEGEIN

IBAN NL 23 INGB 0007 1107 73
K.v.K. 856323378

Geregistreerd onder RSIN: 856323378

10 + 3 =

Pin It on Pinterest

Share This