Een persoonlijk bezoek van Sinterklaas voor onze actie Sinterklaas On Tour

Wat een geweldige dag vandaag…een hoogstpersoonlijk bezoek van Sinterklaas aan onze stichting Dag Zonder Zorgen. Als oprichter van de stichting ben ik ontzettend trots op ons team en wil ik iedereen bedanken voor hun inzet. En uiteraard Sinterklaas en zijn pieten die er voor zorgen dat de gezinnen een onvergetelijk sinterklaasavond gaan beleven.

Genoeg speelgoed en snoepgoed voor gezinnen die het in het dagelijks leven niet breed hebben. Met dat doel krijgen tien Nieuwegeinse gezinnen dit jaar de Sint op 2 en 3 december persoonlijk op bezoek. Vandaag was de aftrap van de actie.

Sinterklaas on TourSinterklaas niet met lege handen

Sinterklaas komt niet met lege handen tijdens de Sinterklaas On Tour in Nieuwegein. Initiatiefnemer Rick de Jong van de stichting Dag Zonder Zorgen hoopt met zijn actie een breed draagvlak te krijgen binnen de Nieuwegeinse samenleving om zoveel mogelijk cadeaus en snoepgoed bij gezinnen met jonge kinderen te krijgen.

Positieve gezinservaring onbetaalbaar
Hij wil de gezinnen die het nodig hebben een onvergetelijke gezinservaring in aanloop naar pakjesavond geven. Uit ervaring weet De Jong waarom dat belangrijk is. “Kijk, het hebben van een positieve gezinservaring is onbetaalbaar. Ik weet uit mijn directe omgeving dat het niet vanzelfsprekend is dat een gezellige pakjesavond bestaat uit cadeaus en snoepgoed. Veel gezinnen kunnen nauwelijks brood kopen, bij wijze van spreken. Wij willen die gezinnen dat extra positieve sinterklaastintje meegeven dit jaar.”

Sinterklaasavond zonder zorgen
De stichting Dag Zonder Zorgen bestaat in Nieuwegein sinds twee jaar en in december houdt de stichting voor het eerst een Sintklaas on Tour in samenwerking met een spellenfabrikant. Ondernemer De Jong is in het dagelijks leven trainer en adviseur voor organisaties bij veranderingen. Op maatschappelijk vlak wil hij ook actief zijn in de stichting. ,,De gezinnen zijn benaderd in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties in Nieuwegein. Dit is uiterst zorgvuldig gegaan, omdat privacy belangrijk is in dit traject. De gezinnen zijn heel positief over deze onvergetelijke sinterklaasavond-zonder-zorgen”, legt De Jong uit.

Sinterklaas bezoek 2 en 3 december
Op 2 en 3 december brengt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan de tien Nieuwegeinse gezinnen. Hij brengt zelf de pakjes en het snoepgoed mee. Een avondje zonder zorgen. Het bezoek zal per gezin een half uur duren. De stichting hoopt de komende weken op meer donaties om de avond voor hen nog completer te maken, en dan ook met het oog op de toekomst. De Jong: ,,We hebben de sponsoring van een grote spellenfabrikant kunnen regelen, maar er kan nog wel wat bij voor de komende jaren.”

Sportevent 10 december
De stichting Dag Zonder Zorgen organiseert de komende tijd meerdere evenementen om geld bijeen te krijgen voor het kunnen organiseren van ‘positieve gezinservaringen’. Zo is er op 10 december een sportevenement bij sportschool NewStyle in Nieuwegein. De opbrengst hiervan gaat geheel naar de stichting. In 2018 gaat Dag Zonder Zorgen met 180 gezinsleden die leven op de armoedegrens een attractiepark te bezoeken.

Lees hier het originele bericht in het AD

Foto is van © Koen Laureij

Wilt u iets doneren aan onze stichting, dan kan dat uiteraard. Klik dan hier. Bij voorbaat dank namens alle gezinnen en het team van Dag Zonder Zorgen.

Pin It on Pinterest

Share This