Hij komt, Hij komt Sinterklaas On Tour 2018

In mei is er contact geweest met Sinterklaas in Spanje. De Sint heeft geen moment getwijfeld en heeft de toezegging gedaan om 15 gezinnen te bezoeken in december.

Op 2, 4 en 5 december krijgen vijftien Nieuwegeinse gezinnen die het in het dagelijks leven niet breed hebben bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. De gezinnen krijgen een onvergetelijke gezinservaring. Dat is het doel van de stichting Dag Zonder Zorgen die Sinterklaas on Tour organiseert. De gezinnen zijn al bekend en komen uit het netwerk van de zorg- en welzijnsorganisaties in Nieuwegein (onder andere Buurtgezinnen, Vitras en de speelgoedbank). Bij de keuze is een zorgvuldig traject voorafgegaan, zegt de stichting.

Rick de Jong: “De stichting zorgt ervoor, dat gezinnen die het nodig hebben kunnen genieten van een onvergetelijke Sinterklaasavond. Sinterklaasavond is bij uitstek een gezinsfeest.”

In het pakhuis van Sinterklaas wordt er driftig gepakt en geplakt. Alle cadeaus worden zorgvuldig gesorteerd en in de pietenzak gestopt. Meer dan 100 cadeaus gaan door de handen van de inpakpieten. De pieten waren goed gestemd, zeker gezien de gezinnen waar het omgaat. “Sinterklaasavond is bij uitstek een gezinsfeest.” Inpakpiet: “Het is fantastisch om bij te dragen aan een dergelijk initiatief.”

Roelof Reitsma (penningmeester van de stichting): “Je hebt te maken met privacy, dus daar zijn we goed mee omgegaan. De gezinnen hebben inmiddels positief gereageerd en zijn blij bezoek te krijgen van de Sint en zijn Pieten.”

Hoofdsponsors

Sinterklaas on Tour wordt voor het tweede jaar georganiseerd in Nieuwegein. De Rabobank en een grote fabrikant in spellen zijn de hoofdsponsor. Op 2, 4 en 5 december zal de Sint de gezinnen verrassen met een persoonlijk woord. Hij neemt dan zo veel mogelijk cadeaus en snoepgoed mee.

Initiatiefnemer Rick de Jong (voorzitter van de stichting): “Ik ben zelf vader van twee zoontjes en het hebben van positieve gezinservaringen zijn gewoon heel belangrijk en onvergetelijk. Binnen onze stichting maak ik me er hard voor dat ook gezinnen die het niet zo breed hebben een onvergetelijke ervaring krijgen. Dit jaar doen we dat wederom met Sinterklaas, maar er komen van Dag Zonder Zorgen nog meer acties aan om geld bijeen te krijgen om dit soort gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen.”

Pin It on Pinterest

Share This