avond van het bedankje stichting dag zonder zorgen

Donderdag 27 december bij Smaak en Stijl Nieuwegein, was de eerste ‘Avond van het bedankje’ van onze goede doel: Stichting Dag zonder Zorgen. De Stichting zorgt ervoor dat gezinnen met kinderen, tot en met 18 jaar, die het niet al te breed hebben kunnen genieten van een positieve gezinservaring waar anders geen geld voor zou zijn. De Stichting voelt zich betrokken en wil een positieve bijdrage te leveren aan gezinnen die het nodig hebben. Dit draagt bij aan het welzijn van de gezinnen.

Rick de Jong, initiatiefnemer van de Stichting en vader van 2 zonen, bedacht dat iedere ouder zijn kinderen positieve gezinservaringen wil meegeven. “Mooie herinneringen zijn ongelooflijk belangrijk voor ouders om te geven en onbetaalbaar voor hun kinderen. Wat is er mooier dan met het hele gezin een leuk dagje uit? Samen met hun kinderen bouwen ouder(s) aan mooie herinneringen’ met alles erop en eraan. Een onbezorgde dag, waarbij alles is geregeld. Een ervaring waar zij als gezin met elkaar positief op terug kunnen kijken.

Drie jaar geleden hadden 90 mensen een onvergetelijke dag. Tot op heden, hebben al zeker 500 gezinnen mee kunnen doen met een van onze activiteiten “aldus de Jong.

De Stichting bereikte bij de start de gezinnen die ze graag wil helpen nog niet. De Voedselbank was de eerste organisatie waar de Stichting inschrijfformulieren achterliet zodat gezinnen van de Voedselbank Nieuwegein/IJsselstein zichzelf konden aanmelden. Vitras Nieuwegein gaf ook aan gezinnen te kennen, die ervoor in aanmerking komen. De Speelgoedbank Nieuwegein volgde en dit jaar is Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein erbij gekomen.

Rick de Jong: “We delen positieve gezinservaringen met mensen die het nodig hebben. Aankomende jaren zal de Stichting er aan werken om meer en meer, door een duurzame aanpak, bij te kunnen dragen om de armoede tegen te gaan.”

De Grote Dag

De dag-uit ‘Dag Zonder Zorgen’ is wat we noemen ‘de grote dag’. “Hier is het allemaal mee begonnen nu drie jaar geleden. Op die dag gaan alle gezinnen mee met de DZZ-bus en worden in de watten gelegd door een geheel verzorgde dag, met eten, drinken en extra‘s.
In 2016 was de bestemming de Apenheul met zo’n 90 man, in 2017 was dit Plopsaland te Panne (BE). In 2018 zijn de gezinnen, zo’n 180 man, naar Slagharen geweest en hebben een onvergetelijke dag beleefd. Volgend jaar zullen 360 man meegaan met de grote ‘Dag Zonder Zorgen’.

Sinterklaas on Tour
‘Sinterklaas on Tour’ was dit jaar wederom een succes. Sint werkte weer graag mee en met zijn Pieten en zakken vol cadeaus, kwam hij bij 15 gezinnen in Nieuwegein thuis. De reacties van zowel de ouders als de kinderen zijn mooi en aangrijpend. Met Sint thuis kregen zij een heel positieve gezinsbeleving.

Kerstpakketten
Middels een spontane kerstactie van Margriet & Co uit Houten kon de Stichting 10 Kerstpakketten bij 10 gezinnen van Nieuwegeinse organisaties afleveren. Blije en ontroerende reacties van de gezinnen motiveerde de Stichting om deze actie volgend jaar gestructureerd op te pakken en gaan we voor minimaal 150 kerstpakketten.

Donatie Dag Zonder Zorgen aan de Stichting Speelgoedbank Nieuwegein

De stichting heeft een grote donatie nieuw speelgoed geschonken aan de Speelgoedbank. Verrast en blij werden de cadeautjes, bestemd voor toekomstige jarigen van de Speelgoedbank, in ontvangst genomen.

Bedankje voor de diverse sponsoren
In het dankwoord van voorzitter Rick de Jong bedankt hij sponsoren en de bij de Stichting betrokken partijen persoonlijk voor hun bijdrage. “Het is bijzonder om te zien dat niet alleen bedrijven maar ook particuliere personen de Stichting een warm hart toe dragen. Meerdere sponsoren steunen ons. Grote internationale ondernemingen, lokale ondernemers, zorginstellingen en zelfs jarigen doneren hun verjaardaggeld aan de Stichting.”.

Visie voor 2019
De Stichting ambieert om in 2019 veel meer gezinnen te bereiken. In totaal zullen al hun acties zo’n 1200 kinderen en een meervoud aan gezinnen bereiken. De Stichting is overtuigd dat het met hulp van de diverse sponsoren zal lukken en dat het wederom een groot succes wordt.

Nogmaals bedankt voor de afgelopen jaren en je steun voor komende jaren.

Pin It on Pinterest

Share This